Immuunsysteem, buikvet en virussen
24 december 2020 

Immuunsysteem, buikvet en virussen

Wat hebben die met elkaar te maken?

Als ik lees dat er veel profvoetballers positief getest worden terwijl ze weinig of geen klachten hebben en getest worden omdat ze zoveel reizen. Dan vind ik dat wel heel opvallend en vraag ik me af waarom de ene persoon het virus niet overleefd en de ander geen klachten heeft en alle varianten die daar tussen vallen.

Veel staat bij een gezond immuunsysteem en een gezond lichaam.

Het immuunsysteem is het leger dat ons lichaam verdedigt tegen indringers.
Het immuunsysteem bestaat uit:

Bovenstaand werken allemaal samen om de indringers tegen te houden en te verslaan.

Het immuunsysteem bestaat uit 3 onderdelen:

  1. algemene afweer: richt zich niet op een indringer maar op alle ziekteverwekkers die in je lichaam kunnen voorkomen. Met name de witte bloedlichaampjes vernietigen deze ziekteverwekkers als ze ze tegenkomen. Afweercellen gaan direct naar bv een open wondje om daar eventuele binnengedrongen ziekteverwekkers te vernietigen. Als reactie ontstaat er een ontsteking als reactie van het lichaam.
  2. de fysieke barrière: de huid is de fysieke barrière en houdt schadelijke stoffen tegen. Slijmvliezen in je luchtwegen en darmen vangen bacteriën op en schakelen deze uit. Speeksel en maagzuur zorgen ervoor dat bacteriën gedood worden.
  3. specifieke afweer: Het lymfesysteem heeft lymfocyten en die richten zich op een ziekteverwekker. De lymfocyten hebben receptoren die precies passen op een specifiek eiwit van een ziekteverwekker. Dit gebeurd alleen als deze lymfocyt deze specifieke ziekteverwekker tegenkomt. Er bestaan T- en B-lymfocyten. B ontwikkelen zich in je beenmerg en T ontwikkelen zich in de thymus oftewel zwezerik. Deze ligt in de borstkas tussen de longen.

Wat betekent het dan als we teveel buikvet hebben?

Buikvet gaat om organen zitten in je buik en scheidt hormonen en ontstekingsstoffen uit. Deze kunnen weer gevaarlijk zijn voor de lever en alvleesklier. De hormonen die extra uitgescheiden worden hebben een enorme invloed op de stofwisseling. Wil je meer weten over buikvet lees dan ons E-book over buikvet.

Het is al bewezen dat mensen die te zwaar zijn een groter risico lopen om ziek te worden en dit geval vatbaarder voor het coronavirus en een ernstiger verloop van de ziekte. Bekijk de video van Nu.nl over het coronavirus en mensen met overgewicht.

Bij PCR (Personal Coaching Roermond) zijn we gestart met het concept SLIMdiet en het blijkt dat velen die deelnemen aan SLIMdiet veel buikvet verliezen. Zie onderstaande foto.

Lees het verhaal van Jan in onze blog: Wat heeft SLIMdiet voor mij betekent?

Bij SLIMdiet zijn we de strijd aangegaan met buikvet en we zien veel positieve resultaten. Wil jij ook gezonder gaan leven en zorgen dat je buikvet weer afneemt? Neem dan contact met ons op. We begeleiden je op onze locatie: Louis Eijssenweg 3  6049 CD Herten of online. Je krijgt volledige ondersteuning d.m.v. onze online omgeving waar je ook veel informatie krijgt over het creëren van een gezonde leefstijl.

Check onze blog over:  “SLIMdiet, hoe werkt dat nou precies?

www. personalcoachingroermond.nl of www.slimdietonline.nl 

Over de schrijver
Reactie plaatsen