ReAttach

Als praten niet meer helpt!

Wat is ReAttach?

ReAttach is een biopsychosociale, trans-diagnostisch methode die is gericht op het opheffen van blokkades die groei en herstel in de weg staan, en tegelijkertijd op het activeren van ontwikkeling en het aanleren van nieuwe vaardigheden.
Het doel is om mensen te helpen te komen tot zelfverantwoordelijke zelfbepaling – een actieve coping en zelfregulatie.

ReAttach is een multidisciplinair toepasbare methode die zowel binnen het Sociale Domein als binnen de Paramedische Zorg wordt toegepast en die door de diverse beroepsgroepen als de ‘missing link’ wordt ervaren.

ReAttach richt zich op het verbeteren van de sensorische integratie en het optimaliseren van de connectiviteit in het brein. Om te komen tot een goede sensorische integratie moet eerst aan een aantal voorwaarden zijn voldaan.

De therapeut reguleert eerst de spanning ( arousal ) en emoties van de persoon die de sessie krijgt, activeert het sociale beloningssysteem (social reward system)  en zorgt ervoor dat er sprake is van gedeelde aandacht ( joint attention)

Wanneer gebruik ik ReAttach

Burn-out
Angsten
Zelfcontrole krijgen bij chronische pijn
Verminderen van vermoeidheidsklachten
Prestaties verbeteren en nog veel meer

Als praten niet meer helpt

Waarom gebruik ik de ReAttach methode?

Laagdrempelig

ReAttach is een methodiek waarbij je cliënt niet hoeft te praten en het is niet nodig dat trauma’s of nare gebeurtenissen opnieuw beleefd worden.

Kortdurende interventie

ReAttach is een opmerkelijke, snelwerkende en in de praktijk bewezen methode met gemiddeld 5 tot 7 behandelingen verspreid over 3 maanden.

Snel resultaat

Cliënten ervaren al na één behandeling een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress. Hierdoor kunnen zij beter functioneren.

Breed toepasbaar

Ik zet ReAttach meestal in bij volwassenen met burn-out en/of stresssymptomen, werk en prive situaties. ReAttach wordt ook als systemische interventie ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen met psychotrauma, effectregulatie stoornissen, hechtingsproblemen, psychosomatische klachten en ontwikkelingsstoornissen.

Persoonlijke groei

Het is een meerwaarde voor iedereen die als persoon wil groeien door op een goede manier om te gaan met onaangename gedachten, gevoelens en ervaringen, en te focussen op wat echt belangrijk is in zijn of haar leven.

De 'missing link'

ReAttach is een multidisciplinair toepasbare methode die zowel binnen het Sociale Domein als binnen de Paramedische Zorg wordt toegepast en die door de diverse beroepsgroepen als de ‘missing link’ wordt ervaren.

arrow_drop_up arrow_drop_down